خصائص بكتيريا حمض اللاكتيك الحيوية المعزولة من الأغذية المصرية المملحة

Faculty Agriculture Year: 2016
Type of Publication: ZU Hosted Pages:
Authors:
Journal: Zagazig Journal of Agriculture Research, 44(3): 1017-1028 جامعة الزقازيق Volume:
Keywords : خصائص بكتيريا , اللاكتيك الحيوية المعزولة , الأغذية    
Abstract:
A total of 12 autochthonous lactic acid bacteria (LAB) were isolated from a traditional homemade salted foods (n=14) in Egypt. The salted fish (n=2), mixed pickles (n=3) and mish (n=9) at one to 48 months of fermentation were collected from
   
     
 
       

Author Related Publications

  • Mohammed Ibrahim Ahmed Hegazy, "تحسين جودة شاي الكمبوست الفيزوكيميائية و الميكروبيولوجية باستخدام معاملات مختلفة اثناء الإستخلاص", Scientific publisher, 2015 More
  • Mohammed Ibrahim Ahmed Hegazy, "التوصيف الميكروبيولوجي لبعض الأغذية المصرية التقليدية وتأثرها بالتخزين", جامعة الزقازيق, 2016 More
  • Mohammed Ibrahim Ahmed Hegazy, "عزل وتوصيف جزئي لاثنين من البكتيريوفاجات الضارية لبكتريا الانتيروباكتر كلوأسي", جامعة الزقازيق, 2016 More
  • Mohammed Ibrahim Ahmed Hegazy, "تقييم وتوصيف بعض ميكروبات الريزوسفير المشجعة لنمو النبات والمعزولة من محافظة الشرقيةتقييم وتوصيف بعض ميكروبات الريزوسفير المشجعة لنمو النبات والمعزولة من محافظة الشرقية", جامعة الزقازيق, 2016 More
  • Mohammed Ibrahim Ahmed Hegazy, "دراسات بكتريولوجية و جزيئية علي تأثير الثوم علي بعض جينات الشراسة المرضية في ايشيريشيا كولاى المعزولة من الدواجن", جامعة الزقازيق, 2016 More

Department Related Publications

  • Mohamed TalaatAbdou Mohamed El-Sadony, "improvement of growth and yield of pea plants using integrated fertilization management", universal gournal of agriculturel research, 2015 More
  • Ahmed Abdelmohsen Mahdi , "Influence of enzymatic hydrolysis on the biochemical methane potential of Chlorella vulgaris and Scenedesmus sp.", wily, 2016 More
  • Behery Ahmid Ali Salman, "Efficiency of two molecular tools based on DNA used for differentiating some microbial strains", AUJAS, Ain Shams Univ, 2019 More
  • Behery Ahmid Ali Salman, "SENSORY EVALUATION, ANTIOXIDANT, ANTIMICROBIAL ACTIVITIES AND COLOUR OF STRAWBERRY NECTAR ENRICHED WITH PRODIGIOSIN PIGMENT PRODUCED FROM SERRATIA MARCESCENS", Pak. J. Biotechnol, 2019 More
  • Mohamed TalaatAbdou Mohamed El-Sadony, "Effects of dietary biological or chemical-synthesized nano-selenium supplementation on growing rabbits exposed to thermal stress", MDPI, 2020 More
Tweet