التوصيف الميكروبيولوجي لبعض الأغذية المصرية التقليدية وتأثرها بالتخزين

Faculty Agriculture Year: 2016
Type of Publication: ZU Hosted Pages:
Authors:
Journal: Zagazig Journal of Applied Microbiology and Biotechnology, 43(2): 423-434 (2016) جامعة الزقازيق Volume:
Keywords : التوصيف الميكروبيولوجي لبعض الأغذية المصرية التقليدية    
Abstract:
The safety of ready-to-eat foods is an important topic in today's life. Improper handling of readyto- eat food items may result in foodborne outbreaks. In this study, koshari, vegetable salad and couscous were selected as the target ready
   
     
 
       

Author Related Publications

  • Mohammed Ibrahim Ahmed Hegazy, "تحسين جودة شاي الكمبوست الفيزوكيميائية و الميكروبيولوجية باستخدام معاملات مختلفة اثناء الإستخلاص", Scientific publisher, 2015 More
  • Mohammed Ibrahim Ahmed Hegazy, "عزل وتوصيف جزئي لاثنين من البكتيريوفاجات الضارية لبكتريا الانتيروباكتر كلوأسي", جامعة الزقازيق, 2016 More
  • Mohammed Ibrahim Ahmed Hegazy, "تقييم وتوصيف بعض ميكروبات الريزوسفير المشجعة لنمو النبات والمعزولة من محافظة الشرقيةتقييم وتوصيف بعض ميكروبات الريزوسفير المشجعة لنمو النبات والمعزولة من محافظة الشرقية", جامعة الزقازيق, 2016 More
  • Mohammed Ibrahim Ahmed Hegazy, "دراسات بكتريولوجية و جزيئية علي تأثير الثوم علي بعض جينات الشراسة المرضية في ايشيريشيا كولاى المعزولة من الدواجن", جامعة الزقازيق, 2016 More
  • Mohammed Ibrahim Ahmed Hegazy, "خصائص بكتيريا حمض اللاكتيك الحيوية المعزولة من الأغذية المصرية المملحة", جامعة الزقازيق, 2016 More

Department Related Publications

  • Ahmed Abdelmohsen Mahdi , "Enhancing methane production of Chlorella vulgaris via thermochemical pretreatments", Elseiver, 2013 More
  • Mohamed TalaatAbdou Mohamed El-Sadony, "Biosynthesis, Optimization and Characterization of Silver Nanoparticles Using a Soil Isolate of Bacillus pseudomycoides MT32 and their Antifungal Activity Against some Pathogenic Fungi", Biosynthesis, Optimization, 2019 More
  • Samir Ahmed Merghani Mahgoub, "Influences of stocking density and dietary probiotic supplementation on growing Japanese quail performance", ANAIS DA ACADEMIA BRASILEIRA DE CIENCIAS, 2019 More
  • Samir Ahmed Merghani Mahgoub, "Plants: A natural solution to enhance raw milk cheese preservation", elsevier, 2020 More
Tweet